Analyses Diergeneeskunde

Analyses
Diergeneeskunde

Ons departement voor diergeneeskunde is open van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur, en op zaterdag van 9 tot 17 uur. Het is gesloten op zon- en feestdagen. Dr. Verhoeven, dierenarts, is dagelijks aanwezig. Zo ziet hij toe op de kwaliteit en de medische validatie van alle resultaten. Abnormale of dubieuze analyses worden stelselmatig door hem gecontroleerd. Dr. Verhoeven helpt ook bij het stellen van diagnoses en belt zijn confraters op in geval van nood of op eigen vraag. Indien nodig kan hij ook helpen bij het afnemen van bloed.

De logistieke dienst van het laboratorium levert het materiaal voor bloedafname (spuitjes, naalden, buisjes, potjes, uitstrijkjes, ...) en is tot 16 uur verantwoordelijk voor het terugnemen van de staaltjes. Bij gerechtvaardigde noodgevallen, en afhankelijk van de beschikbaarheid van onze chauffeurs, zal de dienst alles in het werk stellen om de staaltjes spoedig af te leveren. Dat materiaal en onze diensten zal geen aanleiding geven tot extra kosten.

Alle methoden en apparaten zijn aangepast aan de specifieke noden van de diergeneeskunde. De aanvragen worden dezelfde dag nog geregistreerd, en de analyses dezelfde dag uitgevoerd. In geval van serologie, hormonologie, elektroforeses van eiwitten en bacteriologie is er een wachttijd van één tot twee dagen. Enkele gespecialiseerde tests worden uitbesteed aan externe laboratoria. In dat geval is er een wachttijd van ongeveer een week.

Dokters Leempoel en Van De Casseye, beiden anatomopatholoog, zijn al 20 jaar dierenarts. De resultaten worden dezelfde dag nog geleverd als de pathologische resultaten dat vereisen of als op de aanvraag vermeld werd dat het om een spoedgeval gaat. Diezelfde nacht nog krijgt u een gedeeltelijk of volledig papieren protocol toegestuurd (kopie naar eigenaar of confrater indien vermeld). Op aanvraag kunt u de resultaten ook via fax of e-mail ontvangen.

Zodra uw analyses gevalideerd zijn, kunt u die dankzij het ECLAIR-systeem via het internet bekijken. Neem hiervoor contact op met het laboratorium.

De factuur wordt binnen 15 dagen verstuurd naar de eigenaar van het dier (tenzij anders vermeld op de aanvraag aan de voorschrijvende dierenarts), mits betaling van minstens 12 euro per dossier.

De facturen worden contant betaald. Op schriftelijke aanvraag en na akkoord van onze diensten kunnen er echter betalingsfaciliteiten worden verleend. Uitzonderlijk, voor sociale gevallen of zwerfkatten, kunnen de dierenartsen met wie we samenwerken na akkoord genieten van de pro deo.