Analyses Klinische

Analyses
Klinische

Ons laboratorium voor klinische biologie is uitgerust met een moderne en geautomatiseerde infrastructuur, zodat we veel tests op bloed en andere biologische producten tegelijk kunnen uitvoeren. De analyses gebeuren in een minimum van tijd, wat snelle diagnoses mogelijk maakt. Ons departement klinische biologie bestaat uit disciplines die de basis vormen van laboratoria, zoals hematologie, hemostase, immunologie, klinische chemie, (niet-)infectieuze serologie, bacteriologie, en diverse meer gespecialiseerde sectoren (toxicologie, endocrinologie, ...).

Verschillende klinisch biologen en apothekers-biologen zien elke dag toe op de kwaliteit van de stalen en zijn verantwoordelijk voor de medische validatie van de resultaten. Abnormale of dubieuze analyses worden stelselmatig gecontroleerd en diezelfde avond nog worden dringende pathologische resultaten en analyses meegedeeld aan de arts die ze heeft gevraagd. Elke ochtend wordt er bloed afgenomen. Het adres en de openingsuren van de diverse centra vindt u door op deze link te klikken. Maar u kunt ook bij u thuis bloed geven. Bel gerust naar ons secretariaat op het nummer +32 (0)10 68 51 00 om een afspraak te maken.

De logistieke dienst van het laboratorium levert het materiaal voor de afname (spuitjes, naalden, buisjes, potjes, uitstrijkjes, ...) en is verantwoordelijk voor het terugnemen van de staaltjes. Hoe het bloed wordt afgenomen, leest u hier.

De resultaten worden via diverse wegen (papier, Medibridge, internet, ...) meegedeeld. Voor artsen die rechtstreeks op het laboratorium willen inloggen en de resultaten van hun patiënten via het internet willen bekijken, is er het systeem ECLAIR. Onze IT-dienst geeft u hierover graag meer informatie.